Visites guiades al Viver @meritxelljubany

L’origen de la finca d’El Viver està documentat al segle XI quan era d’ús agrícola. A principis del segle XIX, la família Rumeu adquireix la finca i al llarg de diferents generacions encarregaran l’enjardinament dels camps a paisatgistes catalans tan importants com Josep Fontserè, Nicolau M. Rubió i Tudurí i Joan Pañella.

Avui és un extens i agradable parc on es combinen amb elegància el bosc autòcton de pi pinyer i alzina. La casa principal i l’ermita estan incloses dins del Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de la Vila d’Argentona.

PARTICULARS

Actualment s’ofereix la possibilitat de visitar la finca els caps de setmana o amb horaris convenir, en el cas de grups. El preu inclou l’entrada al recinte, amb aparcament privat, i l’acompanyament d’una guia especialitzada en història de l’art i patrimoni cultural. Es visitarà tot l’entorn de la finca, els jardins romàntics, edificacions singulars, estanys i dolls d’aigua, així com la capella romànica de la Mare de Déu del Viver. Més info: info@gesviver.cat

ENTITATS I ESCOLES

I també s’hi poden fer visites i tallers educatius, que organitza la Fundació Setba.

A més a més, El Viver organitza una jornada de portes obertes un cop l’any, el segon diumenge de setembre, coincidint amb l’aplec de la Mare de Déu del Viver, que se celebra a l’ermita situada davant la casa.